onsdag 29 januari 2014

... and stick!


Nu har jag drabbats av stickfebern! Jag hinner knappt virka längre. Jag har gjort en jättekul sjal till min mamma, den heter Stripe Study och är designad av Veera Välimäki och finns på Ravelry. Fin och rolig att sticka!Efter den gick jag vidare till en kofta, den räta koftan, en rätstickad söt liten kofta med förkortade varv m.m Det är en ganska lättstickad kofta som stickas i ett stycke. Jag är snart färdig, ska bara sy ihop lite och fixa till lite smågrejer.


Och nu har jag och Jenny Kanonkulan börjat på den underbart fina sjalen Rockefeller designad av Stephen West, jag ÄLSKAR den. Jag har inte kommit så långt men den verkar kunna gå att sticka utan större svårigheter, till och med för mig. Så här långt har jag hunnit hittills...


Jag har valt att sticka den i ett grönt Opalgarn och ett Lila garn från Geilsk, mix av ull och bomull, ett helt ljuvligt garn som jag köpt på Garnglädje i Sätila. jag och Jenny har konstaterat att det kanske kan vara vår absoluta favoritgarnaffär!

Jag älskar grönt lika mycket som förr, men det verkar som om lila kan bli en ny favorit. Jag har köpt en massa fina garner och när man tittar över dem så ser man direkt att det är lila och grönt som dominerar. Och jag som tänkt försöka fokusera på milda ljusa toner i år. Jag hade tänkt mig att sticka och virka med enfärgade, vita och ljusa färger, för att få lite variation. Men jag kan inte hålla mig ifrån härliga flerfärgade garner!! Mer färg åt folket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar